Renault Yeni Grand Scénic ile öncüsü olduğu aile tipi tekhacimli (MPV) ürün gamını gençleştiriyor.
İlk iki kuşağın başarılı olmasını sağlayan üstünlüklerinden güç alan Yeni Grand Scénic, Hatchack’lerle yarışan sürüş özelikleriyle birlikte yolcularına daha geniş yaşam alanı ve konfor sunuyor. Fransa’da tarihi Scénic üretim merkezi Douai fabrikasının kompakt tekhacimli üretimindeki tüm deneyiminden yararlanıyor. Yeni Grand Scénic Türkiye’de, 5 ve 7 koltuklu 1.5 dCi 105bg olmak üzere dizel motor, Expression ve Privilège olarak iki farklı donanım seviyesiyle tüketicinin beğenisine sunuluyor. 2010 yılı başında ise 1.4 turbo 130bg motor ürün gamına eklenecek. Yeni Grand Scénic 5 kişilik versiyonu 45.150TL, 7 kişilik versiyonu ise 46.350TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuluyor.
Hedefi: Kompakt tek hacimliler segmentinde yeni standartlar oluşturmak.
Yeni Grand Scénic ile Renault C segmentinde ürün gamını gençleştirmeye devam ediyor. Mégane ailesinin ortak tasarım anlayışını paylaşmakla birlikte Grand Scénic’in çizgileri, markanın daha işlevsel tek hacimli yorumunu yansıtan güçlü bir kişilik sergiliyor.
4560 mm ile önceki versiyonundan 70 mm uzun olan Yeni Grand Scénic’te, 5 veya 7 yolcu konforlu bir şekilde seyahat edebiliyor. Scénic I ve II’nin başarılı olmasını sağlayan üstünlüklerinden güç alan araç şimdi daha da fazla kullanım alanı, konfor ve eşya gözü sunuyor.
Yeni Grand Scénic’te mevcut diğer konfor unsurları:
-Eller serbest Renault kart sistemi. Otomobilin kapıları kartı üzerinde taşıyan kullanıcı araçtan uzaklaştığında otomatik olarak veya sürücü kapısının kolunda bulunan düğmeye basıldığında kilitleniyor. Sürücü kapı kollarından birine elini yaklaştırdığında veya arka bagajı açtığında açılıyor. Uzaktan aydınlatma özelliği karttaki düğme ile kumanda ettiği farları yakarak sürücünün bir park yerinde otomobilini kolayca bulmasını sağlıyor.
-Elektronik park freni motor durduğunda otomatik olarak devreye girip otomobil çalıştırılarak gaz pedalına basıldığında derveden çıkıyor. Orta konsolda yer alan düğme sayesinde manuel olarak da kumanda edilebiliyor.
•Tüm iç mekâna dağılan 40’tan fazla eşya gözü
Yeni Grand Scénic, iç mekâna dağıtılmış 92 litreye varan pazarın en geniş yerleştirme hacmini sunuyor. Bu pratik ve akılcı gözler tüm koltuklarda mevcut.
752 dm3‘lük bagaj hacmi, alçak yükleme eşiği (614 mm) ve geniş bagaj açıklığı (1 059 mm) ile Yeni Grand Scénic (5 kişilik) özellikle pratik görünüyor. 7 koltuklu versiyonda ise 702 dm3 ‘lik, yani eski nesil Grand Scénic’ten %10 geniş bir bagaj hacmi sunuluyor, bu da fazladan bir valize eşdeğer oluyor. Büyük eşyaların yüklenmesi sırasında bagaj pandizotu tek bir el hareketiyle kapaklı bir saklama bölümünün içine yerleştirilebiliyor.
Yeni Renault Grand Scénic, otomobilde yaşamı kolaylaştıran TFT teknolojisine sahip renkli LCD ekranlı gösterge tablosu, Carminat TomTom® entegre navigasyon sistemi ve sesli ve görsel park yardımı gibi çok sayıda teknolojik donanımdan yararlanıyor.
•Okunaklı ve kişiselleştirilmiş TFT teknolojili renkli LCD ekranlı gösterge tablosu
•Entegre navigasyon sistemi : Carminat TomTom®
•Sesli ve görsel park yardımı.
•Eksiksiz bir multimedya arzı
Yeni Grand Scénic’te yeni bir ses sistemi de yer alıyor:
-MP3 uyumlu Radyo Mono-CD ve bir portatif müzikçalar bağlantısı
-Otomobil pazarında tek ve referans Renault sesi olmaya aday «3D Sound by Arkamys
-Bluetooth® bağlantı, bir telefonun Bluetooth® teknolojisi ile radyoya bağlanmasını ve otomobilin ses sistemi aracılığı ile konuşma yapılmasını sağlar.
Yeni Grand Scénic yüksek sürüş keyfi ve konfor sunuyor. Hatchback’lerle yarışan güvenli ve dengeli sürüş özellikleri öne çıkıyor.
Yeni Grand Scénic, otomobil kullananların yeni beklentilerine uyarlanmış motorlara. Bunların günlük kullanım maliyeti, önceki kuşak araçlara göre %20 ila 30 daha düşük. Derinlemesine bir yenilemeden geçirilmiş olan dCi ve TCe motorları, tasarruf ile sürüş keyfini birleştiren özellikler sunuyor. Yol ve kullanım koşulları ne olursa olsun, en düşük devirlerden itibaren ve geniş bir kullanım aralığında belirli bir tork ve güç rezervini sağlayabiliyorlar.
Dizel motor
Yeni Grand Scénic, kendini ispatlamış bir dizel motora sahip : 1.5 dCi 105.
Bu motor, pazarda en üst düzeyde etkinlik/tüketim oranı veren en iyi teknolojilerden birine sahip.
Yeni Grand Scénic, doğal olarak, tutumluluğu ve sürüş keyfi nedeniyle büyük beğeni kazanan 1.5 l dizel motora sahip. 1461 cm3 silindir hacimli bu motor bloğu, 105 bg’lik bir güce sahip ve 2000 d/d’da 240 Nm’lik bir tork sunuyor.
1.5 dCi 105 bg motor kendine Renault eco2 etiketini taşıma hakkı kazandıran düşük CO2 salınımıyla pazardaki motorlardan ayırt ediliyor.
-Grand Scénic 5 koltuklu dCi 105 için 134 g/km
-Grand Scénic 7 koltuklu dCi 105 için 135 g/km
Benzinli motor
Yeni Grand Scénic’te benzinli motor olarak yeni TCE 130 (Turbo Control Efficiency) görev yapıyor.,
Renault – Nissan İttifak’ı çerçevesinde geliştirilen yeni TCe130 motoru, downsizing (boyut küçültme) alanında kazanılan uzmanlığı mükemmel bir şekilde simgeliyor, ve karma tüketimde 5 koltuklu Grand Scénic’te 100 km’de 7,1 l (km’de 168 g CO2) ve 7 koltuklu Grand Scénic’te 100 km’de 7,3 l (km’de 173 g CO2) tüketimle, son derece tutumlu ve çevreye saygılı bir motor seçeneği oluşturuyor. 1.8 l’lik bir motorun gücü (130 bg – 96 kW) ile 2.0 l’lik bir motorun torkuna (190 Nm) sahip olan 1,397 cm3’lük bu yeni blok, 6 ileri manuel vites kutusu ile birlikte kullanılıyor.
TCe 130, aynı zamanda, kullanım ve bakım maliyetleri bakımından da sınıfının en üst düzeyinde yer alıyor. Yağ değiştirme aralığı 30 bin km’dir (veya 2 yıl). Yağ filtresi, her 30,000 km’de bir (veya 2 yılda bir) değiştiriliyor. Hava filtresi ve bujiler de 60 bin km’de bir (veya 4 yılda bir) değiştiriliyor. Tali kayışları ise her 150 bin km’de bir (veya 6 yılda bir) değiştiriliyor.
Renault için her zaman öncelik teşkil eden güvenlik, Yeni Grand Scénic’te de doğal olarak ilk sırada geliyor. Bu bilinçle geliştirilmiş olan Grand Scénic EuroNCAP çarpışma testinden aldığı 5 yıldızla, Renault’nun bu konuda en yüksek notu alan 12. modeli olarak kendini ispatlıyor.
Yorum yapılmamış.