Chevrolet'nin başarılı SUV'u Captiva, makyajlı haliyle her zamankinden daha tutumlu hale geldi. Gücü 163 beygire ulaşan araç, önden çekişli haliyle performans anlamında da beklentileri karşılıyor.
Otomotiv tarihinde tüm markalar kendisi için bir kulvar belirler. Kimi sportif sürüşe önem verir kimisi ailelere en uygun seçenekleri sunar. İş arazi araçlarına geldiğinde ise durum biraz karmaşık hale geliyor. 2 binli yılların modası olan SUV'lar, yarışta geri kalmak istemeyen tüm markaların ürün gamında yer almaya başladı. Fakat bu işe yıllarını veren markalar da yok değil. Arazi aracı kavramının ortaya çıkmasında başrolü oynayan Amerikan devi Chevrolet, Mayıs 2002'de satın aldığı Asyalı üreticiyle birlikte Avrupa'ya özel otomobiller geliştirmeye başladı. Bu modellerden biri olan Captiva, Amerikan araçlarını andıran görüntüsü, dizel motor-otomatik şanzıman kombinasyonuyla başarılı bir grafik çizmeyi başardı.
Sert bakışları dikkat çekici
Türkiye'de markaya önemli bir ivme kazandıran Captiva, makyajlı haliyle birlikte 4x4 özelliğini kaybetti. Segmentinin en iri otomobillerinden olan araç, artık daha iddialı bir motor ve tüketim değerleriyle dikkat çekici bir seçenek haline geldi.
Sert bakışlarıyla heybetli bir görünüme sahip olan Captiva, hem sportif hem de sağlam bir imaj sunuyor. 4.67 metrelik uzunluk ve 1.87 metrelik genişliğiyle 7 kişiye yolculuk imkanı sağlayan araç, ferah iç mekanıyla öne çıkıyor.
Dış tasarımın aksine oldukça sade ve Asyalı hissettiren iç mekan, yeni orta konsol tasarımı ve bilgi ekranıyla daha teknolojik hale getirilmiş. Üstelik artık tasarrufu kullanıma destek olan Eco sürüş modu da sürücünün imdadına yetişiyor. Yüksek tavan sayesinde ön ve orta sırada yolculuk etmek keyifli. 3'üncü sıra ise daha çok çocuklara ayrılmış denebilir. 447 litrelik bagaj da yeterli seviyede.
Ara hızlanmalar da başarılı
Makyajla birlikte sunulmaya başlanan yeni dizel ünite, önceki versiyondan çok daha atak hissettiriyor. 2 litrelik dizel motor, ürettiği 163 beygirlik güç ve 400 nm'lik torkla kağıt üzerinde etkileyici görünüyor. Ağırlığı 1.9 tonu bulan Captiva'yı rahatlıkla hızlandırabilen motor, 6 ileri otomatik şanzımanın sorunsuz geçişleri ve yüksek tork sayesinde can sıkmıyor. Araç 0'dan 100 km/s sürate 11.2 saniyede ulaşıyor ve saatte 184 kilometre hız yapabiliyor. Torkun yüksekliği, ani kalkışlarda önden çekişli aracın tekerleklerinin boşa dönmesine neden oluyor. Ara hızlanmalar da beklentiyi yüksek tutmayanları mutlu edecek kadar başarılı.
Fiyatlar 91 bin liradan başlıyor
Aracın fabrika verilerine göre ortalama tüketimi 7.7 litre. Biz denemelerimizde 8.2 litreyi tutturduk. Üstelik sakin otoyol sürüşlerinde 6.5 litrelik ortalamayı bile yakaladık. Yerden yüksek yapı ve orta sertlikteki süspansiyon sistemi sebebiyle aracın sert manevralarda yatması kaçınılmaz fakat standart sunulan ESC sistemi, aracın izinden çıkmasını önlüyor. Buna karşın sakin kullanımda sunulan konfor oldukça beğenimizi kazandı.
Chevrolet Captiva, oldukça zengin bir ekipman listesiyle satılıyor. 7 koltuğun standart sunulduğu aracın başlangıç fiyatı 91 bin 215 lira. Bu fiyat, benzer motor ve otomatik şanzımanlı rakiplerle aynı seviyede.
Yorum yapılmamış.