Üretimde olduğu süre içinde araç modellerinde genellikle çok büyük değişiklik olmamasına rağmen A4 bu beklentiyi bozar bir şekilde çizgisini yenilemiş. Geleneksel ön ızgarasından farlarına kadar olan köklü değişiklikler çizginin yenilenmesinden öte sanki yeni bir model izlenimini veriyor.
Süspansiyon tamamıyle yenilenmiş. Yüksek performanslı S4 alıntılarla yapılan yenilemelerin yanında özellikle arka süspansiyonlara A6 ‘daki şok emiciler ilave edilmiş.
Asıl büyük değişiklik ön kaputun altındaki iki yeni direct-enjeksiyon benzinli motor. İlki 1.8T ‘nin yerini alan A4 ‘ün yeni motoru. Üretim hattındaki en iyi motor olan yeni dört 2.0 ‘a çıkarılmış ve direct enjeksiyon sistemiyle donanmış. Sonuçta, beygirgücü 170 ‘den 200 ‘e, tork kapasitesi de devir aralığı dakikada 1.800 den 5.000 ‘e yükseltilerek 166 lb-ft ‘den 207 ‘e çıkarılmış. Tüm bu değişiklikler beygirgücünün 30 birim artırılmasından daha öte. 1.8T, bir V6 olarak oldukça iyi bir intiba bırakmasına rağmen yeni 2.0T FSI (Fuel Straight Injection) tamamıyle ayrıcalıklı olarak ortaya çıkıyor. Bunda en büyük payı yakıtı direkt olarak ateşleme bölümüne fışkırtan Audi’nin FSI teknolojisi alıyor. 2.0t FSI ‘in kompres oranı 1 ‘e 10.5. Audi’ye göre 2.0T, A4’u sıfırdan 100 kilometreye 7.1 saniyede çıkarıyor (1.8T ‘den 0.7 saniye daha kısa).
Ateşleme bölümünün dışındaki diğer önemli bir değişiklik de motor süratinin iki misli dönen ikiz saftların ilavesi. Sonuçda eski motordaki küçük titreşimin ortadan kalkması. Böyle bir araçta daha fazla bir motora ihtiyacınız yok ama Audi durmuyor.
Daha geniş 3.2 lt V6’da da büyük yenilikler var.Önceki motorun torku yetersiz, beygirgücü ise ancak yetiyordu. Bu motor da Audi’nin Le Mans galibi RS8 yarış arabasında geliştirdiği FSI teknolojisi sayesinde dört valfli 3.2 lt 90 derece V6 olağanüstü kompreyson oranına sahip ( 12.5 : 1 ). Bu güç sayesinde 3.2L ‘nin beygirgücü 255’e (3.0L ‘den 35 daha yüksek) ve torku da 243 lb-ft’e (221’den daha fazla) yükselmiş. Böylece yeni 3.2L sıfırdan 100 kilometreye 6.5 saniyede çıkıyor (3.0L de 6.9).
Her iki motor da altı-hızlı manuel ve otomatik şanzumanlı. Tüm 3.2L A4’ler Quattro olduğu için Multitronic CVT opsiyonlu değiller. CVT opsiyonu sadece 2.0L ‘nin önden çekişli modellerinde mümkün. Manuel şanzuman için her zaman Tiptronik alternative mevcut.
Aracın iç kabininde fazla değişiklik olmamasına rağmen Audi yeni direksonu ve navigasyon sistemiyle övünüyor. Diğer iç donanım lüks sınıf içinde kategorinin en iyisi.
Tüm bu yenilemelerle Audi gözünü BMW ‘nun tahtına dikmiş vaziyette, en azından 3 serisi çıkana kadar.
Audi, yeni A4 ‘lerin fiyatını mevcut modellerininkinden yüzde 0.5 ‘den daha fazla arttırmayı düşünmüyor. Halihazırda A4 ‘lerin fiyatları 25 bin ile 31 bin dolar civarında.
Yorum yapılmamış.