Türkiye'de ürettiği otobüslerin büyük bölümünü ihraç eden Temsa'nın Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, şirketin ciro hedefine ilişkin, "2005'i 600 milyon dolarla kapattık. 2010'da 1 milyar doları buluruz" dedi.
Buldurgan, Temsa'nın 2005 yılının değerlendirildiği basın toplantısında yaptığı konuşmada, şirketin Avrupa'da Türkiye'den daha çok tanındığını belirterek, Temsa'nın daha da büyümeyi amaçladığını kaydetti.
"Şu an Türkiye'nin Avrupa'nın en büyük otobüs-midibüs üreticisi konumunda bulunduğunu" ifade eden Buldurgan, üretilen 100 otobüsten 71'inin ihraç edildiğini, bunların da yüzde 75'inin Avrupa Birliği ülkelerine gönderildiğini söyledi.
Toplantıda soruları da yanıtlayan Buldurgan, Temsa'nın pazar payının Fransa'da yüzde 10'u geçtiğini, İtalya, Almanya ve Avusturya'da bu oranın yüzde 6,5-7 olduğunu ifade ederek, "2007 yılı sonu itibariyle kendi segmentimizde buralarda da yüzde 10'u aşacağız" diye konuştu.
"Temsa, iç pazarda 2. durumda"
Buldurgan, kendisine yöneltilen bir soruya kaşılık, Temsa'nın büyümesini organik olarak gerçekleştirdiğini, kendi çabasıyla büyüdüğünü kaydetti. Temsa'nın geçen yıl 20 milyon euroluk yatırım yaptığını, bu yıl için de aynı miktarda yatırım öngörüldüğünü söyledi. Temsa'nın iç pazarda 2. durumda olduğuna işaret ederek, iç pazarda iddialı olmadıklarını, dış pazara odaklanacaklarını aktaran Buldurgan, şunları söyledi:
"Temsa'yla ulusal bir marka yarattık. Çok önemli bir milli dava için uğraşıyoruz. Daha da büyüyeceğiz. Temsa uluslararası pazarda kendini kanıtlamıştır. Hedefimiz yurtdışında büyümek. Büyümemizi dışarıda yapacağız, istikbal ihracattadır." Şirketin 2010 yılı ciro hedefinin ne olduğunun sorulması üzerine de Buldurgan, "2005'i 600 milyon dolarla kapattık. 2010'da 1 milyar doları buluruz" dedi.
Soner: 2007'de Avrupa'dan yüzde 10 pazar payı almayı hedefliyoruz
Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Yusuf Soner de 2006 yılının şirket için güzel bir yıl olacağını belirterek, geçen yıl pazar yüzde 3 büyürken, Temsa'nın yüzde 30 büyüdüğüne dikkat çekti.
2005'te 602 otobüs, 233 midibüs ihraç ettiklerini ve 131 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini bildiren Soner, Türkiye'nin otomotiv ihracatı yüzde 17 büyürken, Temsa'nın yüzde 45 büyüdüğüne işaret etti. Otobüsü Türkiye'nin sektörü diye nitelendiren Soner, "2007'de hedefimiz Avrupa'dan yüzde 10 pazar payı almak" dedi.
Temsa, 1968'de kuruldu. Otomotiv sektöründeki faaliyetlerine 1984 yılında Japon Mitsubishi Motors Corporation ile imzaladığı teknik lisans ve distribütörlük anlaşmaları ile başladı. 1987'de başladığı üretim faaliyetleri ile Adana'daki tesislerinde otobüs, midibüs ve kamyon üretimini sürdüren Temsa, Türkiye pazarına yönelik olarak Temsa Diamond, Temsa Safir, Temsa Safari şehirlerarası yolcu otobüsü, küçük otobüs Temsa Powerbus, Temsa Prestij Midibüs ve Mitsubishi Fuso Canter hafif kamyon üretimini gerçekleştiriyor.
Kendi geliştirdiği modellerle Avrupa pazarına yönelik değişik marka/tipte motor ve yürüyen aksamla esnek üretim yapan şirketin Adana üretim tesisleri yılda 1000 otobüs, 2000 midibüs ve 7.500 hafif kamyon üretim kapasitesine sahip bulunuyor.
Yorum yapılmamış.