Dünyaca ünlü Business Week dergisinin yaptığı 2004 yılı değerlendirmesinde, Hyundai Motor Company Başkanı Mong-Koo Chung, yeteneği, vizyonu ve girişimciliğiyle otomotiv sektöründe
dünyanın en iyi yöneticisi seçildi.
Tüm dünyada yükselişini hızla sürdüren Hyundai Motor Company, övgüye değer başarılarının arasına bir yenisini daha ekledi. Dünyaca ünlü Business Week Dergisi, Hyundai Motor Company Başkanı Mong-Koo Chung’u “2004 yılının En Başarılı Yöneticileri” arasında gösterdi.
Son yıllarda Hyundai araçlarının kalitesini geliştirmeye ve müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Mong-Koo Chung, yeteneği, vizyonu ve girişimciliğiyle dünya çapındaki en değerli 17 yöneticiden biri seçildi. Güney Kore’de bulunan dünyanın en büyük entegre üretim tesisi konumundaki Ulsan fabrikasının yanı sıra Çin’de, Hindistan’da ve Türkiye’de üretilen araçlarının kalitesini en üst seviyeye çıkaran Hyundai, otomotiv sektörünün anavatanı Amerika’da J.D. Power’ın yaptığı ve aracın satın alındıktan sonraki ilk 90 gün içinde çıkan problemlerin ölçüldüğü “İlk Kalite Değerlendirmesi” çalışmasında en sorunsuz ikinci firma seçildi.
Ayrıca Sonata da kendi sınıfındaki en iyi araç ödülüne layık görüldü. Diğer bir bağımsız kuruluş olan Strategic Vision’ın yaptığı “Toplam Marka Değeri” araştırmasında da en iyi ikinci firma olan Hyundai, Elantra, Santa Fe ve XG modelleriyle de kendi sınıflarındaki en iyi değerleri elde etmeyi başarmıştı. Hyundai’nin kalitesini bu kadar yükseltip ödüller kazanmasında, Başkan Mong-Koo Chung’un büyük payı bulunuyor.
Mong-Koo Chung, 1999 yılında Güney Kore’nin otomotiv devi Hyundai Motor Company’nin başına geçtiğinde kendisine çok az kişi şans tanıdı. Hyundai’nin satış sonrası servis bölümünde 24 yıl görevini sürdüren ve şirketin kurucusu Ju Yung Chung’un ağırbaşlı oğlu Mong-Koo Chung, önceleri otomobil sektörüyle ilgili büyük hedeflerden hiç bahsetmedi. Ancak göreve geldiği ilk günden itibaren, araçların kalitesinin daha da yükseltilmesi ve çalışmaların bu yönde yapılması gerektiğine inanıyordu.
66 yaşındaki Mong-Koo Chung, tüm dünyadaki üretim kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların neticesinde Hyundai için büyük bir hedef de koydu: “2010 Yılında Dünyanın En Büyük 5 Otomotiv Üreticisinden Biri Olmak”. Hyundai’nin bu hedef için üretim ve satış adetleri kadar çevreye verdiği değer de ön planda tutuluyor.
Mong-Koo Chung, Hyundai Motor Company’nin toplumun gelişimine yönelik yönetim anlayışını gerçekleştirmek için, sürekli değişen iş dünyasına sistematik ve aktif bir şekilde ayak uydurmak amacıyla, güvene dayalı, müşteri odaklı ve şeffaf yönetimi ön planda tuttu. Bu nedenle 2003’te Hyundai Motor, gelişmiş iş akışı için sosyal talepleri yansıtan ve tüm çalışanlar için daha şeffaf, etik ve çevre standartları sunan yönetim politikasını hazırladı ve çalışanlarıyla birlikte uygulamaya koydu. Politikada yer alan öncelikler şöyle sıralandı:
1.Firmanın her yönüyle global seviyeye ulaşmasını sağlayacak standartları yükseltmek, Hyundai Motor’un global pazarda rekabetçi gücünü pekiştirecek ve tüm dünyadaki üretim tesisleriyle global pazarlara ulaşmasında önemli rol oynayacaktır.
2.Hyundai Motor, kârın sürekliliğini sağlamak, kâr marjını artırmak için maliyetleri düşürmek ve gelecek vaat eden iş sahalarında yatırım yapmak için yönetim sistemini geliştirmeyi planlamaktadır. Önemli sahalara odaklanmak, istikrarsız iş alanlarından etkilenmeyi azaltacak ve gelecekte rekabetçi bir güç olarak ayakta kalmasını sağlayacaktır.
3.İnsanın önemini öne çıkararak çalışanlarla birlikte kurulacak güven sayesinde Hyundai Motor, çalışanlarının hayat standartlarını da yükselten “Üstün Çalışma Sahası” haline gelecektir.
4.Hyundai Motor, çevre dostu olan idari yapısıyla ve şirket içindeki etik yapının yükseltilmesiyle kurumsal bir vatandaş olarak sorumluluklarını yerine getirecektir. Otomotiv sanayinde önemli bir yere sahip olan ve Kore ekonomisinin gelişiminde en büyük lokomotiflerden olan Hyundai Motor Company, ekonomik sorumluluklarının ötesine geçmek ve kurumsal vatandaş kimliği sayesinde Kore halkıyla birlikte tüm dünya vatandaşlarının bir üyesi olarak sosyal sorumluluk standartlarını yükseltmek için çalışacaktır.
Yepyeni bir anlayışla yola çıkan Hyundai Motor Company, 1999 yılına kadar toplam 5 milyon adet ihraç ederken sadece beş yıl sonra, yani 2004 yılında 10 milyonuncu aracını ihraç etme başarısını da gösterdi. 2003 yılına göre şirket, yüzde 17’lik bir artışla 2004 yılını 2.4 milyar USD’lik karla kapatmayı ve satışlarda da yüzde 8 oranında artışla 25.2 milyar USD’yi yakalamayı hedefliyor.
Hyundai Motor Company çalışanları, büyük güven duydukları Başkan Mong-Koo Chung sayesinde 2010 yılında arzulanan hedefe ulaşılacağına, bununla birlikte Chung’un oluşturduğu ve bırakacağı miras sayesinde de çok daha büyük işler başarılacağına inanıyor.
Yorum yapılmamış.