Güney Koreli Hyundai Motor Company, 10 milyonuncu aracını ihraç ederek tarihinde önemli bir dönüm noktasına ulaştı.
Hyundai'den yapılan açıklamaya göre, ihracat için bantlardan çıkan 10 milyonuncu araç ise, Fransa'ya gönderilecek olan yeni arazi aracı Tucson oldu. Hyundai Motor Company'nin dünyanın en büyük entegre üretim tesisi konumundaki Ulsan fabrikasının PDI merkezi önünde yapılan törende konuşan HMC Başkan Yardımcısı ve CEO'su Dong-Jin Kim, "Bugün kutladığımız asıl konu, dünya çapında yüzü gülen 10 milyonuncu müşteriye araç gönderen Hyundai ailesinin büyümesi ve önemli bir noktaya ulaşmamızdır. Bizi gerçekten onurlandıran ve gurur duymamızı sağlayan konu budur" dedi.
Fabrika çalışanları, Kore basını, Devlet Bakanları ve Kore'nin lider otomotiv üreticisi Hyundai'nin üst düzey yöneticilerinin katıldığı törende konuşmasına devam eden Kim, "Geçen yıl Hyundai Motor Company, tarihinde ilk kez yurt dışı satışlarında yıllık 1 milyon adedin üstüne çıkarak ve bu alanda Toyota'nın arkasından ikinci olarak bir rekor kırdı. Bugün Hyundai Motor Company, iş ortaklarıyla birlikte dünya çapında 1 milyondan fazla kişiye iş imkanı sunuyor. Ayrıca Kore ve deniz aşırı ülkelerde iş yaptığımız yaklaşık 2 bin tedarikçimiz bulunuyor. Geçen yıl elde edilen 10 milyar USD'lik dış kazancıyla Hyundai Motor Company, Kore ekonomisinin gelişip büyümesine de büyük bir katkı sağlıyor" diye konuştu.
Bu özel günün anısına Hyundai'nin üstün kalite standartlarına ulaşmasında ve bu dönüm noktasına ulaşmasında büyük rol oynayan yerel tedarikçileri Başkan Yardımcısı Dong-Jin Kim tarafından çeşitli belge ve plaketler takdim edildi. Ayrıca üretim, kalite kontrol, Ar-Ge, pazarlama ve denizaşırı satış departmanlarında büyük özveriyle çalışan görevlilere de plaketler verildi.
Kore'nin geçen yılki toplam ihracatının yüzde 5
Kuruluş tarihi olan 1967'den bu yana Kore ekonomisinin büyümesinde büyük bir rol oynayan Hyundai Motor Company'nin ihracat rakamları, 1976 yılındaki 3.1 milyon USD'den 2003 yılındaki 12 milyar USD'ye ulaşarak sıradışı bir artış gerçekleştirdi. 2003 yılında elde edilen kazanç ise, Kore'nin geçen yılki toplam ihracatının yüzde 5'lik kısmını oluşturdu. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Teknolojinin sürekli gelişimi, bilgi alt yapısının büyümesi ve ekonomik açıdan en zor şartlardaki dönemlerde bile yeni pazarlara açılmak için sürekli yatırım yapan Hyundai Motor Company, Kore otomotiv endüstrisinin gelişiminin yanı sıra Kore ekonomisinin de lokomotiflerinden biri olmayı başardı.
Hyundai markasının dünya çapında kabul görmesi ve büyümesi sürekli devam ederken, Başkan Mong-Koo Chung'un başlattığı "İlk Önce Kalite" kampanyası dahilinde üretim kalitesi de sürekli gelişti. J.D. Power, Strategic Vision, AutoPacific ve benzeri bağımsız değerlendirme kuruluşlarının yaptığı araştırmalarda Hyundai'nin kalite, güvenilirlik ve cazibe konularında önemli adımlar attığı ve büyük başarı kazandığı belgelendi. Bunlara ek olarak Hyundai Motor Company, son yıllarda belirli pazarların ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda araçlarını hazırladı ve Amerika için Santa Fe, Avrupa için Getz, Çin için Elantra ve Türkiye için Accent Admire modellerini hazırladı."
İhracatta artış
İhracatın artmasıyla ihraç edilen ülke sayısında da büyük bir gelişim kaydedildiği belirtilen açıklamada, "1980 yılında Hyundai araçları sadece 38 ülkede yer alırken yeni eklenen Irak, Afganistan ve Tunus ile beraber günümüzde Hyundai markası tam 193 ülkede satılıyor. Dünya çapındaki bayi sayısı 5 bin adedi geçen Hyundai Motor Company, Türkiye ve Hindistan'daki ihracat merkezleriyle de dünya çapındaki çoğu pazara Hyundai markalı araçları göndermeye devam ediyor. Kuruluşundan 22 yıl sonra, yani 1998'de 5 milyon adetlik ihracata ulaşan Hyundai Motor Company, sadece 5.5 yıl içinde ikinci 5 milyonluk ihracatını gerçekleştirdi ve 10 milyon adede ulaştı. Bugüne kadar ihraç edilen 10 milyon araç arka arkaya eklendiğinde dünyanın çevresinden daha uzun olan 45 bin km'lik bir mesafe elde ediliyor. Diğer dikkat çekici olan konu ise, Hyundai'nin bu dönüm noktasına ulaşmak için sadece 28 yıllık bir sürenin geride kalmış olması. İlk ihracatına 28 yıl önce başlayan Hyundai Motor Company, denizaşırı ülkelerden ilk siparişi olan 6 adet Pony modelini, Ekvator'daki bir taxi şirketinden almıştı. Bugüne kadarki 10 milyon adetlik ihracat içinde en çok ihraç edilen Hyundai modeliyse, toplam 2.1 milyon adetle Accent oldu. İkinci sırayıysa 1.72 milyon adetle Elantra aldı. 2000 yılından bu yana Sonata ve Santa Fe modellerine olan ilgi de fark edilir biçimde arttı. Bu iki modele gelen talep, Hyundai'nin imajını yükseltmenin yanı sıra kar oranlarının da artmasını beraberinde getirdi" denildi.
Yorum yapılmamış.