Oyak Renault’nun Bursa’daki fabrikasında üretilerek 5 kıtada 84 ülkeye ihraç edilen Yeni Mégane Sedan 250 bin ihracat adedine ulaştı. Oyak Renault’nun ihraç edeceği 250 bininci, sağdan direksiyonlu kırmızı Mégane İrlanda’ya doğru çalışanların alkışlarıyla yola çıktı. 2003 yılında lansmanı yapılan Mégane Sedan modelinden Oyak Renault bugüne dek 338 bin adet üretti. Hem iç hem de dış pazarlarda çok beğenilen ve üretiminin dörtte üçü ihraç edilen Mégane Sedan, Türk pazarında en çok satılan otomobil ünvanına sahip.
Türkiye’nin en büyük binek otomobil üreticisi Oyak Renault, Türk Otomotiv Sanayinin son 7 yıllık toplam otomobil üretiminin yarısını tek başına gerçekleştirdi. 2,5 Milyon araca yaklaşan toplam üretime sahip Oyak Renault, 8 yıldır Türkiye’nin en çok satılan modellerini üretiyor. 2006 yılının ilk 10 ayında elde edilen 1,5 milyar doları aşan ihracat cirosuyla birlikte Oyak-Renault’nun ihracatı 9 yılda 8 milyar doları aştı.
Oyak Renault, kalite, maliyet, süre konularında elde ettiği başarıyla Renault Grubu fabrikaları içerisinde en üst sıralarda yer alıyor. Fabrikanın son yıllarda kalite konusunda gösterdiği üstün performans, yerli imalatçıları ile oluşturduğu güçlü sinerji ile ürettiği diğer modellerde gösterdiği başarı; Mégane II Sedan modelinin, ilk olarak Oyak Renault’ya verilmesini sağlamıştı.
Mégane Sedan, 3 benzinli, 3 dizel motor ve 3 farklı vites kutusu seçeneği ile 3 ekipman seviyesi ve 4 farklı ambians ile müşterilerine çok sayıda olasılık sunuyor. Bu ise üretim açısından yaklaşık 324 farklı tipte Mégane yapılması anlamına geliyor. Tek hat üzerinde Mégane, Clio ve Symbol üretimi yapan Oyak Renault, diğer modellerin de farklı seçenekleri dikkate alındığında seri üretim değil nerede ise kişiye özel araçlar yapıyor.
Mégane, üretimin başlamasından bugüne Rusya, İspanya, Romanya, Amerika Birleşik Devletleri’nin komşusu Meksika, İsrail ve Çin gibi dünyanın 84 ülkesine 250 bin adet ihraç edildi. İhracat yapılan ülkeler arasında Türk ekonomisinin “fazla alışık olmadığı” Yeni Zelanda, Şili, Kosta Rika, Kamerun, Peru gibi ülkeler de yer alıyor. Mégane’ın ihraç edildiği tüm ülkelere yedek parça ihracatı da yapılıyor.
Latin Amerika gibi Renault'nun uluslararası gelişiminde önemli rol oynayan pazarlarda oluşan yoğun talep nedeniyle Oyak Renault’nun yanı sıra Grubun diğer fabrikalarında da Mégane'ın üretiminin devreye alınması kararlaştırıldı.
Oyak Renault projenin pilot üretim fabrikası olarak, Brezilya’daki fabrikaya bilgi ve deneyimini aktardı. Mégane Sedan'ın üretimi için gerekli tüm teknik ve uygulama desteğini sağladı. Oyak Renault, ayrıca bu fabrikaya Mégane’ın üretimi için CKD parça gönderiyor. İleride, aynı modelin dünya üzerindeki diğer Renault Fabrikalarında da üretilmesi söz konusu olduğunda Oyak Renault’nun onlara da bilgi ve birikimiyle teknik destek sağlaması bekleniyor. Bütün bu gelişmeler, Bursa Fabrikasının, Renault’nun uluslararası alandaki gelişiminde stratejik rolünü kuşkusuz daha da güçlendiriyor.
Oyak Renault, Türkiye’de gerçekleştireceği yeni atılımlarla “başarı öyküleri”ni sürekli ve kalıcı kılmak istiyor; Bursa Fabrikasının elde ettiği bu “küresel başarılar”ın tesadüflere değil sağlam sebep-sonuç ilişkisine bağlı olduğuna inanıyor.
Oyak-Renault, 2005 yılında 1,4 milyar doları aşan ihracat gerçekleştirdi. 2006 yılının ilk 10 ayında elde edilen 1,5 milyar doları aşan ihracat cirosuyla birlikte Oyak-Renault’nun ihracatı 9 yılda 8 milyar doları aştı.
Türkiye’nin en büyük binek otomobil üreticisi Oyak Renault, Türk Otomotiv Sanayinin son 7 yıllık toplam otomobil üretiminin yarısını tek başına gerçekleştirdi. Oyak Renault, 2,5 Milyon araca yaklaşan toplam üretimiyle, 8 yıldır Türkiye’nin en çok satılan modellerini de üretiyor.
Oyak-Renault, 2006 yılının ilk 10 ayı sonunda 190 bin 246 adet otomobil, 78 bin 793 adet motor ve 167 bin 130 adet vites kutusu üretimi gerçekleştirerek Türk Otomotiv Sanayiide otomobil üretiminde liderliğini sürdürdü.
Kaporta-Montaj ve Mekanik Fabrikaları ile CKD-Yedek Parça Merkezinden oluşan Oyak Renault’da halen 5 bin 500 kişi çalışıyor.
Yorum yapılmamış.